I forbindelse med udgivelsen af min selvbiografi ‘Gokkelajser’, udsendte bogforlaget følgende pressemeddelelse:

“Medstifteren og den tidligere trommeslager og tekstforfatter i Shu-bi-dua, Bosse Hall Christensen, har med sin anmelderroste erindringsbog, ‘Gokkelajser’, begået et selvportræt i en klasse for sig.

’Gokkelajser’ er beretningen om et ufatteligt turbulent liv. Om årene med Shu-bi-dua, hvor han med sine skæve sproglige indfald var med til at lægge grunden til bandets karakteristiske og vanvittige tekstunivers og dermed dets store succes. Det var da heller ikke tilfældigt, at Bosse efter knap ni år i Shu-bi-dua skabte sig en ny kometkarriere i egne reklamelydsstudier, hvor hans evner som musiker og tekstforfatter igen gik op i en højere enhed. 

Gokkelajser? Kun ganske få kender ordets betydning. Et unikt ord fra et unikt sprog, som en gang blev opfundet af et unikt menneske, og som på mange måder spiller en afgørende rolle for fortællingen i denne bog. Udtrykket ’hudløst ærligt’ kender de fleste til gengæld. Ganske vist er det en fortærsket kliché, men hudløst ærlig er ikke desto mindre dét Bosses biografi er.

Han voksede op i 50’erne i en dysfunktionel familie med en excentrisk og selvoptaget mor og en alkoholiseret far som begge satte deres tydelige præg på den ellers så glade krøltop. Trods utallige svigt, optrådte den sjove og karismatiske Bosse allerede i skolen som den humoristiske klovn, der med sit gode humør og udadvendte væsen formåede at berige sine omgivelser.  

Som voksen var Bosse en mand der havde det hele; kreativitet, talent, humor, succes, store huse, dyre biler og skiftende forhold til mange spændende og smukke kvinder. Men inde bag facaden kæmpede han med mindreværdet og utilstrækkeligheden, dæmonerne og et alkoholmisbrug, som fyldte hans liv med skyld og skam. Et misbrug der har haft så store omkostninger og flere gange har været ved at koste ham livet.

Som den røde tråd i beretningen løber  Bosses betragtninger fra caminoen i Spanien, som han indtog i 2005. Fortalt i et schwung som i de bedste Shu-bi-dua tekster fra storhedstiden, og så levende beskrevet, at man føler man er med på vandringen. Med sine mange refleksioner, oprindeligt kradset ned undervejs på den støvede pilgrimssti, sætter han sine personlige op- og nedture i relief; sit årelange svigt af sine børn, selvmordsforsøg, indlæggelsen på den lukkede, afvænning og tilbagefald er temaer han sætter under den selvkritiske lup, mens en lille glad lærke følger ham de sekshundrede kilometer langs caminoen. Her møder man en helt anden moden mand med en anderledes, dybere skrivestil. 

For Bosse der har flygtet fra sig selv hele livet, blev det en skelsættende rejse, der gjorde, at han for første gang i sit liv begyndte at forstå sig selv og dermed også fik sluttet fred med sig selv. Bogen er på ingen måde et hop ned i offergryden. Der er ingen klynk eller selvmedlidenhed, tværtimod. Det er en ærlig beretning skrevet direkte fra hjertet – råt for usødet.

”Jeg følte mig drevet til at fortælle min historie .. det var som om jeg MÅTTE af med den, og det er mit håb, at jeg kan glæde og inspirere andre med bogen”.

’Gokkelajser’ er på mange måder en barsk historie, men også en feel-good historie fuld af humor og morsomme anekdoter. Man føler sig i godt selskab og godt underholdt gennem bogens 350 sider.” 

Vil du have mere at vide, så gå ind på Gokkelajsers hjemmeside. Klik her.